Főoldal » Receptek » Cukrászati receptek » Cherry Rosa

Cherry Rosa

Cherry Rosa
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 290 g Trufla
145 g tojás
145 g olaj
22 g víz
Krém 160 g Marcipan 1:3
40 g Pérmium Meggy
Tortába Jam Extra Meggy
Felületre Scaldis Dark

A tészta elkészítése

Gépi habverő segítségével keverjük ki a járulékos anyagokat alacsony fokozaton 5 perc alatt, majd egyenletesen kenjük ki az előkészített sütőformában. Sütési idő:  25-30 perc 170-180°C-on.

A massza kikenése után egy sütőpapírral fedjük a formát és takarjuk le a felületét egy másik sütőlemezzel. A sütés végéig hagyjuk a lemezt a felületen, ennek köszönhetően egyenletesen kitölti a formát a kisült tészta. A kisült és kihűlt tortakarikát három egyenlő részre vágjuk és töltsük be az elkészített krémmel.

 

A krém elkészítése

Gépi habverő segítségével keverjük ki a marcipánt és a Prémium Meggyet. A betöltött tortát dermesztés előtt Jam Extra Meggyel kenjük körbe.

Dermesztés után húzzuk át Scaldis Dark bevonóval és tetszés szerint díszítsük.

 

A hozzávalókból 1 db 20 cm-es átmérőjű torta készíthető(5 cm magas)