Főoldal » Receptek » Cukrászati receptek » Habos mákos

Habos mákos

Habos mákos
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 220 g Mama Pita Mix
62 g margarin
22 g víz
100 g Málna Extra
Mák töltelék 360 g Prémium Mák
50 g Muffin 100
20 g víz
20 g olaj
Hab 50 g Bianca Merenque
50 g cukor
50 g forró víz

Tészta  elkészítése

Dagasszuk be a tésztát, majd pihentessük minimum negyed órát. A kinyújtott tésztát helyezzük bele az előkészített tortaformába, majd spirális formában dresszírozzuk a felületre a Málna Extrát. A mákos bekevert tölteléket egyenletesen osszuk el a formában és süssük.

Sütési idő: 20-30 perc 170-180˚C-on.

Hab elkészítése

Gépi habverő segítségével habosítsuk ki a hozzávalókat gyors fokozaton.Sütés után a felületet az így elkészült tojásfehérje habbal dekoráljuk.