Fahéjas szilvás kalács

Összetevők

100 % liszt BL-55
6 % élesztő
1 %
10 % Korent Softy
11 % sütőmargarin
12 % cukor
45 % víz
Töltelék
Jam Extra Szilva
Fahéjas töltelék
1000 g Fahéj Classic
800 g víz
Felületre
Ovex Liquid

Felhasználás

Az összetevőkből közepesen fogós tésztát készítünk. Keverési idő: 3 perc lassú és 5 perc gyors fokozaton spirál dagasztóval.

Tésztahőmérséklet: 26-28°C. Érési idő:10 perc.

Az érett tésztát 0,2 kg tömegűre feladjuk, felgömbölyítjük, pihentetjük és kb.4 mm vastagságú lappá nyújtjuk. Ezután 80 g szilva és fahéjas tölteléket egyenletesen a felületére kenünk. Felcsavarva félbevágjuk, azután egy fahéjas és egy szilvás tésztarudat összefonunk arra ügyelve, hogy a töltelékcsíkok felül helyezkedjenek el. Az így elkészített kalácsokat Carlex Spray-vel kifújt papírformába helyezzük, sütőlemezre rakjuk, majd kelesztjük.

Kelesztés:33-35 °C-on 50-60 percig, 75-80% relatív páratartalom mellett.

Felületét Ovex Liquid kalácsfénnyel kezeljük.

Sütési idő: 18-22 perc, 210 °C-on száraz légtérben.