Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Adventi csemege(édes)

Adventi csemege(édes)

Adventi csemege(édes)
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 100 % liszt(BL 55)
6 % élesztő
12 % sütőmargarin
20 % Hírös Kelttészta mix
50 % víz
Felületre Ovex Liquide

Töltelék

A recept kiválóan működik bármely paszta formájú (pl. Prémium Mák, Trendy Mák, Trendy Dió, Jam Extra Szilva, Jam Extra Meggy) és por állagú (pl. Fahéj Classic, Kókusz Classic, Prémium Dió, Mák Royal) töltelékeinkkel.

 

Elkészítés

Az összetevőkből jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet: 26-27°C.  A tésztát 15-20 percig pihentetjük, majd 450g-ra felmérjük és felgömbölyítjük. Rövid pihentetés után a tésztadarabokat kinyújtjuk, majd megkenjük a termékkínálatból kiválasztott diós, mákos vagy egyéb töltelékkel. A tésztát feltekerjük, alakítjuk, papír sütőformába rakjuk és kelesztjük.

Kelesztés: 32-33°C-on, 50 percig, 72-75%-os páratartalomban.

Sütés előtt a termék felületét lekenjük Ovex Liquide kalácsfénnyel.

Sütés: 180°C-on 28-30 percig száraz sütőtérben.