Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Erdélyi krumplis

Erdélyi krumplis

Erdélyi krumplis
súly / térfogat Egység Termék
100 % liszt BL-80
3 % élesztő
30 % Falusi Burgonyás Mix
kb.68-72 % víz

Az összetevőkből közepesen fogós tésztát készítünk, pihentetjük. Az érett tésztát a kívánt tömegűre feladjuk, és rozsliszttel szórt táblán felgömbölyítjük, slusszal lefelé kasztniba vagy erősen rozslisztezett táblára rakjuk, és így kelesztjük. Slusszal felfelé közepes gőzmennyiséggel vetjük.

Dagasztási idő: 4 perc lassú, és 5 perc gyors fokozaton spirál keverővel.

Tésztahőmérséklet: 27-29°C. Érési idő: Kb. 20 perc.

Mérés, alakítás. Kelesztés: 35-40 perc.

Sütési idő: 16-20 perc (tömegtől függően) I.  220°C-on  II. 200°C-on.

 

Ügyeljünk, hogy a termék kellőképpen átsüljön!