Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Jing-Jang sütemény

Jing-Jang sütemény

Jing-Jang sütemény
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 100 % liszt BL 55
5 % élesztő
20 % Hírös kelttészta mix
11 % sütőmargarin
3 % kakópor
kb.45 % víz
Töltelék 1000 g Kókusz Classic
250 g víz
1000 g Kakaó de Lux
200 g víz
100 g étolaj
Dekoráció és felületre Kókusz Classic
Paletta Cold Jelly

Az összetevőkből jól kidolgozott tésztát készítünk. Dagasztási idő: 2 perc lassú, 5 perc gyors fokozaton.

Tészta hőmérséklet:29-30˚C.

Tészta érési ideje:20-25 perc

Tészta feladási tömeg: tészta 80g, töltelék 30g, 7g Kókusz Classic, 5g Paletta Cold Jelly

Alakítás:Adjuk fel a tésztadarabokat, majd 20 perces pihentetés után nyújtsuk vékony lappá. A tésztafelület egyik felére a Kókusz Classic a másikra Kakaó de Lux tölteléket rákenjük. A tésztát ellentétes oldalukkal szemben feltekerjük, és egy egybefüggő rudat sodrunk belőle, ezután megfelelő tömegűre felvágjuk.

Carlex Spray-vel lekezelt hamburgerkarikába helyezzük, majd sütőpapíros sütőlemezre elrakjuk, kelesztjük.

Száraz légterű kemencében készre sütjük. A kihűlt terméket Paletta Cold Jelly-vel lekenjük és Kókusz Classic-kal panírozzuk.

Kelesztési hőmérséklet: 32-35˚C, 85% páratartalommal.

Kelesztési idő: 45-50 perc.

Sütési hőmérséklet:200/180˚C.

Sütési idő: 12-13 perc száraz légtérben.