Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Kakaós lakat

Kakaós lakat

Kakaós lakat
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 100 % liszt BL-55
5 % élesztő
1 %
10 % Korent Vanília
5 % Zea Soft
6 % sütőmargarin
10 % cukor
42 % víz
Kakaós töltelék 1000 g Kakaó Gold
100 g olaj
300 g víz
Felületre Ovex Liquide

Elkészítés


Tészta hőmérséklet: 29-30°C. Pihentetés:10-15 perc.

Majd 3-4 mm vastagra elnyújtjuk és belerétegezzük a kakaós tölteléket.

Pihentetjük, 3-4 mm vastagra elnyújtjuk és lakat formára alakítjuk.

Sütőlemezre rakjuk.

Kelesztés:32-34°C-on, 50-60 percig, 75-80%-os páratartalom mellett.

Kelesztés után a termékek felületét kalácsfénnyel lekenjük.

Sütés: 200°C-on, 12 percig száraz sütőtérben történik.