Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Szilvás falusi tarisznyák

Szilvás falusi tarisznyák

Szilvás falusi tarisznyák
Csoport súly / térfogat Egység Termék
100 % liszt BL-55
5 % élesztő
1 %
8 % Zea Soft
8 % cukor
5 % Zeelandia zsíros tejpor
50 % leveles margarin(lisztre számolva)
2 % tojáspor
45 % víz
Töltelék Jam Extra Szilva

Az összetevőkből jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet:24-25°C. 5-10 perces pihentetés után a tésztát leveles margarinnal behatjuk kétszer szimplán és egyszer duplán.

Majd újabb pihentetés után a tésztát 3 mm vastagra elnyújtjuk és megfelelő méretű négyzeteket vágunk ki belőle. Megtöltjük Jam Extra Szilva töltelékkel és tarisznya alakúra formáljuk.

Kelesztés:32-34°C-on, 30-35 percig, 75-80%-os páratartalomban.

Sütés: 220°C-on 10 percig száraz sütőtérben.