Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Túrós batyu

Túrós batyu

Túrós batyu
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 100 % liszt(BL 55)
20 % Falusi Burgonyásmix
8 % cukor
5 % élesztő
5 % Zea Soft
5 % sütőmargarin
0,3 % Gamma Natura
55 % víz
Töltelék 1000 g túró
300 g Túrófix

Elkészítés

Az összetevőkből jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet:28-29 °C

10-15 perces pihentetés után a tésztát elnyújtjuk, és 80 g-os négyszögekre vágjuk, majd megtöltjük 40 g túró töltelékkel és kialakítjuk a kívánt formát. A termékeket sütőkeretbe tesszük és kelesztjük.

Kelesztés: 32-34°C, 40-45 percig, 75-80%-os páratartalomban.

Sütés: 190°C-on száraz sütőtérben, 20 perc.

Kisütést követően a termékeket olvasztott margarinnal lekenjük és porcukorral megszórjuk.