Főoldal » Fontosabb tudnivalók » Termékkoncepció

Termékkoncepció

FALUSI TERMÉKCSALÁD_ Az ősi búzafajtának tartott tönköly Magyarországon a 19-század végéig termesztett növény volt, majd feledésbe merült. Helyét inkább új, nemesített, nagyobb terméshozamú és könnyebben betakarítható búzák vették át. A tönköly lisztjéből készített termékek rendszeres, hosszútávú fogyasztása hozzájárulhat a koleszterint csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez. Ennek ismeretében bővítette a Magyar Zeelandia a Falusi termékcsaládot egy újabb termékkel, amely nem más mint a Falusi Tönkölyösmix.

A termékcsalád legújabb tagja a Falusi Tönkölyösmix, amely tönkölyös keverék sütőipari termékek készítéséhez.

A Falusi Tönkölyösmixből ízletes, hosszan eltartaható termékek készíthetőek. Rendszeres, hosszútávú fogyasztása a tönkölybúzának tulajdonított jótékony egészségügyi hatásainak köszönhetően hozzájárulhat a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez. A hagyományos gabonaféléknél kisebb szénhidrát tartalmának köszönhetően cukorbetegek étrendjébe is ajánlható. Esszenciális zsírtartalma jótékonyan hat az idegrendszerre.

Annak érdekében, hogy még harmonikusabb legyen termékünk ízvilága hajdinát, lenmagot és napraforgómagot adtunk hozzá.

A hajdina tökéletesen illeszkedik a tönkölybúza előnyös tulajdonságaihoz. Magas nyomelem tartalmával hozzájárul ahhoz, hogy a Falusi Tönkölyösmixből készült termék a tökéletes táplálkozást elégítsen ki. 

A Falusi Burgonyásmix több burgonyafajtából  optimális arányban összeállított jó minőségű keverék.

 Az igényes pékségek választékában a különlegességek mellett egyre inkább teret nyernek a hagyományos termékek, a vásárlói oldalról egyre többször hangzik el a kívánság:

„vissza az igazi falusi ízekhez, a régi módszerekhez”.

A burgonya dúsítóanyagként történő felhasználásának úgy technológiai, mint táplálkozás élettani előnyei is vannak.  Technológiai haszon, hogy a finomabb íz mellett a burgonya által hozzáadott hőkezeléssel feltárt keményítő nagyobb vízfelvételt biztosít, így természetes úton lágy bélzetet, és hosszú eltarthatóságot eredményez.

Táplálkozás élettani előny, hogy a burgonya segítségével a búzakenyerek aminosav készlete kiegészíthető, így a burgonyás kenyér fogyasztása teljes értékű fehérjeforrást jelent mindenki számára.

A Falusi Burgonyásmixből készült termék, a hagyományokhoz visszatérő formájával, lágy bélzetével, és a rusztikus kiforrt héj különleges aromájával sikerre számíthat vásárlói körében.

A Falusi Rozsosmix-ből olyan rusztikus termék készíthető, mely magában foglalja a hagyományos rozsos termékekre jellemzőket és a modern táplálkozás igényeit.

Receptekért forduljon területi képviselőinkhez illetve keresse a weboldalunkon!

További termékkoncepciókat az alábbi linkekre kattintva találja meg weboldalunkon. 

Cukrászati termékkoncepciók

 

 

 

Felvéve: