Főoldal » Receptek » Cukrászati receptek » Könnyed almás torta

Könnyed almás torta

18 cm-es karikához
Könnyed almás torta
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 200 g Country Fruit Cake
50 g víz
50 g olaj
50 g tojás
Puding 220 g tej
60 g cukor
20 g Zeelandia Pudingpor
Krém 300 g kész puding a fentiek szerint
110 g Rosette
30 g víz
45 g Zeesan Neutral
Almás gyümölcsbetét 130 g Alma Extra
55 g zselatinoldat(50 g víz+5 g zselatin)
Felületre 170 g Paletta Semleges
80 g víz
zöld ételfesték

18 cm-es karikához

A tésztát hozzávalóit gépi habverő segítségével keverjük ki közepes fokozaton,majd egyenletesen kenjük ki az előkészített formában.

Sütés:180°C-on  20-25 perc alatt

A krémhez a Zeesan Neutralt keverjük ki csomómentesre a vízzel, a pudinggal és adjuk hozzá a felvert Rosettét.

A felületre a Paletta Semleges zselét forraljuk össze a vízzel, adjuk hozzá az ételfestéket, majd öntsük be a kidermesztett torta tetejét.