Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Adventi csemege

Adventi csemege

Adventi csemege
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 100 % liszt(BL 55)
5 % élesztő
2 %
25 % Vikorn
10 % maragrin
25 % mazsola
25 % mandula
kb.75 % víz
Töltelék Prémium Dió, Jam Extra Szilva
Felületre mandula, liszt

Elkészítés

Az összetevőkből jól kidagasztott tésztát készítünk. Dagasztási idő: 2 perc lassú, 5 perc gyors fokozaton.

Tésztahőmérséklet: 27-28°C. Tészta érési ideje: 20-30 perc.

Tészta feladási tömeg: 280g tészta, 120g dió töltelék és 50g szilva töltelék.

Alakítás: gömbölyítsük fel a tésztadarabokat, majd rövid pihentetés után nyújtsuk ki szegletes lappá.

Ezután a töltelékeket a felületre rásimítjuk, és a tésztát feltekerjük.

Ollóval a kapott tekercset bemetszegetjük és a kapott tésztadarabokat kihajtogatjuk két irányban felváltva.

A felületet Ovex Liquid kalácsfénnyel lekenjük és  Carlex TW400-al kezelt sütőlemezre elrakjuk, kelesztjük.

Vetés előtt a felületet szeletelt mandulával és liszttel dekoráljuk.

Kelesztési hőmérséklet: 32-35°C, 85% páratartalommal.

Kelesztési idő: 45-50 perc. Sütési hőmérséklet: 200/180°C. Sütési idő: 18-20 perc száraz légtérben.