Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Erdei rácsos

Erdei rácsos

Erdei rácsos
súly / térfogat Egység Termék
1000 g liszt
10 g
60 g élesztő
100 g Korent Softy
100 g cukor
100 g margarin
480 g víz

Töltelékvariációk: 

Sárgabarack Extra, Meggy Extra, Málna Extra, Alma Extra, Szilva Extra

 

A tészta feladási tömege: 250 g/forma.

A selymesre kidagasztott tésztát a kívánt vastagságra nyújtjuk, majd a tölteléket töltőzsák segítségével elosztjuk a csíkra vágott tészta közepére. Majd a rácsozó segítségével mintázott tésztát a tetejére helyezzük.

Felületét Ovex Powder kalácsfénnyel lekenjük.

Kelesztés: 30-32°C-on 50 perc  80% relatív páratartalom mellett.

Sütési hőmérséklet 180°C.

A fenti mennyiség 5 db 19 cm átmérőjű formához elegendő.