Főoldal » Receptek » Sütőipari receptek » Rozskenyér

Rozskenyér

500 g
Rozskenyér
Csoport súly / térfogat Egység Termék
Tészta 65 % Roggen Pro
35 % liszt BL80
0,5 % Gamma Natura
2 % Beta Base
3 % élesztő
2 %
70 % víz
Felületre rozsliszt

Az összetevőkből jól kidagasztott tésztát készítünk.

Dagasztási idő: 12 perc lassú 3-5 perc gyors fokozaton.

Tésztahőmérséklet: 27-28°C.

Tészta érési ideje: 20-25 perc. Tészta feladási tömege: 580g.

Alakítsuk a tésztát a termékre jellemző formára, majd dekoráljuk a felületét rozsliszttel.

Kilisztezett szakajtóba elrakjuk, kelesztjük.

Kelesztési hőmérséklet: 32-35°C, 85% páratartalommal. Kelesztési idő: 45-50 perc.

Sütési hőmérséklet: 230/220°C.

Sütési idő: 35-38 perc gőzzel telített sütőtérben.